דינה פוזנניאק

דינה פוזניאק- לזר, ילידת 1956. תושבת ראשון לציון, נשואה, אם לשלושה וסבתא לשניים (בינתיים). בוגרת תואר ראשון בפקולטה לחקלאות ברחובות, תואר שני במדעי החיים באוניברסיטת תל אביב, תואר ראשון במדעי החברה והרוח באוניברסיטה הפתוחה ותואר שני בלימודי מגדר בבר אילן במסלול שטח, אותו סימתי ב 2013. עבדתי שנים רבות במחקר בתחום מדעי החיים ומאוחר יותר עברתי לתחום של ניהול ידע ומידע רפואי. חברת עמותת 'נשים לגופן', הקמתי את אתר האינטרנט של העמותה ומנהלת את תכניו. ביחד עם שותפות, ובשיתוף עם כמה עיריות ואירגונים, אני מקדמת מיזם שקראנו לו: 'נשים, בריאות וחיים בכבוד'. הוא עוסק במה שאנו מכנות 'המחלות השקופות': מצבים רפואיים כרוניים שאופיינים לנשים, או שנשים לוקות בהן באחוזים ניכרים על פני גברים, כגון: אנדומטריוזיס, לופוס, דלקות מפרקים, פיברומיאלגיה ועוד, ובמפגש שבין נשים עם גורמים במוסד לביטוח לאומי ובצמתים משפטיים ומערכתיים שמושפעים מהם ישירות ובעקיפין. אנו טוענות שתובנות הרפואה מגדרית שהתפתחו בשנים האחרונות עדיין אינן מופנמות כראוי במערכות הבריאות. אין מספיק מודעות ציבורית ומקצועית לעובדת שכיחותן הגבוהה של תסמונות ומחלות כרוניות שקופות במיוחד אצל נשים, ואין הכרה רפואית וביורוקרטית מספקת בקשייהן של נשים אלה, כאשר הן נדרשות להמשיך ולתפקד בו זמנית כמטפלות העיקריות במשק ביתן ובעבודתן מחוץ לבית. הפרוייקט הוא מולטידיסציפלינרי וייחודי. מטרתו להניע תהליכים של הטמעה מגדרית וקידום המודל החברתי במוסדות שעוסקים בבריאות, מתוך ראייה שקושרת בין מצבן הבריאותי של נשים לבין חייהן והשתייכותן הכלכלית, התרבותית, האתנית והחברתית.