אייל לוינסון

איל לוינסון הוא דוקטורנט בתכנית למגדר באוניברסיטת בר אילן ומלגאי בפרויקט של ה- ERC "מעבר לאליטה: חיי היום יום של יהודים באירופה הצפונית בימי הביניים", בראשות פרופ' אלישבע באומגרטן. איל חוקר גברים ואידיאלים של גבריות ביהדות אשכנז במאות 14-11 ואת השלכותיהם החברתיות. מחקרו משלב היסטוריוגרפיה יהודית אשכנזית ימי ביניימית וחקר המגדר המיניות והגבריות. הוא בעל תואר ראשון בהצטיינות יתירה במדעי היהדות ולימודי דתות מברוקלין קולג' ניו-יורק, ותואר שני במגדר בהצטיינות מאוניברסיטת בר אילן. כותרת התזה: המשגות היצר והגוף הגברי בשיח המיני הגברי בספר חסידים. כמו כן, הוא בוגר התכנית ״יהדות וזכויות אדם״ של המכון הישראלי לדמוקרטיה. מאמרו, "חכמים על עם הארץ: על הבניות חברתיות, ריבוד חברתי, וזכויות-יתר", פורסם בדצמבר 2016 בכתב העת בפרט ובכלל של המכון הישראלי לדמוקרטיה. מאמר נוסף העוסק בחברות גברית באשכנז בימי הביניים יצא לאור במהלך 2017. בשנת 2006 הוסמך איל לרבנות מטעם: Aleph: Alliance for Jewish Renewal. הוא גר עם בן זוגו פרופ' אמנון וולמן בכפר ורדים שבגליל.