ד"ר גילי הרטל

שעות קבלה:
תחום מחקר:

קורות חיים

גילי הרטל היא מרצה בתוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר-אילן. תחומי העניין המרכזיים שלה הם: יחסי כוח ופוליטיקה של המרחב, פוליטיקה של שייכות, גיאוגרפיה קווירית, מחאה ותנועות חברתיות קוויריות, הבניות של מרחב בטוח, תיאוריה ופוליטיקה קווירית ומתודולוגיה איכותנית (אתנוגרפיה).

הרטל חוקרת כיום את הכלכלה הפוליטית של התיירות הגאה לתל אביב, תוך התמקדות באופן שבהם שיחים גלובליים, יחסי כוח פוליטיים וכלכליים ותהליכים של הומולאומיות פועלים בעיר.

היא מתחילה בימים אלו מחקר חדש שמתמקד בסובייקטיביות הפוליטית של נשים לא הטרוסקסואליות בפריפריה בישראל.

ב-2016-2017 היא הייתה עמיתת פוסט-דוקטורט במחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת מקגיל, מלגאית של הקרן הלאומית למדע. עבודת הדוקטורט שלה נכתבה בתוכנית ללימודי מגדר, ועסקה בפוליטיקה להט"בית בארבעה מרחבים אקטיביסטים בישראל. מחקר הדוקטורט שלה התמקד ביחסי כוח בתוך מרחבים להט"בים, מפרספקטיבה של הפריפריה.

הרטל פרסמה מאמרים בכתבי עת שונים כמו:

Urban Studies (2018); Borderlands (2018); Journal of Homosexuality (2018); Social and Cultural Geography (2017); Gender, Place & Culture (2016); Sexualities (2016); and ACME (2016).

פירסומים

קורסים

• מתודולוגיה פמיניסטית ומתודולוגיה פמיניסטית מתקדמת
  • מתיאוריה לפוליטיקה קווירית