תניא ציון-וולדקס

בעשור האחרון תניא ציון וולדקס הובילה מספר פרויקטיים ארציים לשינוי חברתי בתחומי מאבק בסרבנות גט, סחר בנשים וגייז דתיים. לאחרונה עסקה בהכשרה ויעוץ לפיתוח אחריות חברתית-קהילתית בקרב קהילות יהודיות מכל הזרמים בארץ. תניא גם מרצה בנושאי יהדות, מגדר וצדק חברתי. עורכת הספר "סיפורי ראשית" (ידיעות אחרונות 2002), אנתולוגיה של פרשנות מודרנית ומסורתית לסיפורי בראשית. שותפה-מייסדת בקבוצת "טליה" – טקסים לנשים יהודיות. חברת קהילה פעילה בקהילה הפמיניסטית-אורתודוקסית "שירה חדשה" בירושלים. חברת בית המדרש "סדר נשים" למגדר ויהדות במכון הרטמן. תניא בעלת תואר ראשון (בהצטיינות) במחשבת ישראל ובתוכנית הרב-תחומית מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ולומדת במסלול המשולב לתואר שני ושלישי בתוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר-אילן. מחקר הדוקטורט שלה עוסק ב"התנגדות, מסורת ושינוי חברתי: נשים אורתודוקסיות הפועלות נגד סרבנות גט בישראל". תניא מתגוררת בירושלים, נשואה לאהוד ואם לשתי בנות – ליה רויה ועמית אדוה.