שרי אהרוני

ד"ר שרי אהרוני היא מרצה אורחת במרכז ללימודי יהדות ע"ש פרנקל באוניברסיטת מישיגן, אן ארבור. בשנים 2009-10 היא היתה עמיתת פוסט-דוקטורט במכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דיוויס באוניברסיטה העברית בירושלים ועמיתת מחקר במכון ון-ליר. סיימה את לימודי הדוקטורט בהצטיינות בתכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר-אילן. עבודת הדוקטורט שלה (2009) נכתבה בהנחיית פרופ' נעמי חזן וד"ר מנחם קליין ועסקה ב"הבט המגדרי ומעורבותן של נשים ישראליות במשא ומתן הרשמי בין ישראל לאש"ף 1991-2000". שרי פרסמה מאמרים אקדמיים אודות מגדר, מלחמה ושלום בישראל וערכה ביחד עם רולא דיב את הספר "איפה הנשים כולן? החלטת מועצת הביטחון 1325: היבטים מגדריים של הסכסוך הישראלי-פלסטיני" (2004). בימים אלו היא עובדת על פרויקט מחקרי העוסק בהיסטוריה הלא-רשמית של המשא ומתן הפורמאלי בשנות ה-90. ד"ר שרי אהרוני היא אחת החברות המייסדות של "נציבות הנשים הבינלאומית לשלום" וחברה פעילה ב"אשה לאשה- מרכז פמיניסטי חיפה".