עירית קורן

עירית קורן בעלת תואר שלישי בלימודי מגדר מאוניברסיטת בר אילן. דר' קורן, נשואה ואם לשלושה בנים. המחקר של דר' קורן התמקד בצומת הדרכים שבין יהדות, מגדר והחברה הישראלית. לאחר כעשור באקדמיה, עירית עשתה הסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית בישיבה-אוניברסיטה. ולימודי פסיכותרפיה במכון מגיד. כיום עירית מטפלת בקליניקה פרטית במודיעין ומתמחה בין היתר בטיפולים בנשים מתוך ההשפעה של הפסיכולוגיה הפמיניסטית ומתוך רצון להעצים נשים. כמו כן היא מטפלת באנשים שמתמודדים עם הזהות והנטייה המינית שלהם. בנוסף עירית מטפלת בשירות הפסיכולוגי במכללת ספיר וכן מרצה במכללת ספיר במחלקה לעבודה סוציאלית בנושא של רגישות רב תרבותית. מעבר לטיפול בקליניקה, עירית מוציאה מסעות העצמה נשיים למדבר , המאפשרים לנשים לדבר על ההתמקמות שלהם בתוך זוגיות, בתוך מרחב נשי בטוח , ללא שיפוט או ביקורת ובתוך השקט שהמדבר מעניק. עירית לימדה והרצתה במוסדות אקדמיים הן בארץ והן בניו יורק. דר' קורן היא הסופרת של הספר: "'הרי אתה מחודש לי': מגדר, דת ויחסי כוח בטקס הנישואין היהודי" (מאגנס, 2011). כמו כן היא הסופרת של הספר ארון בתוך ארון: סיפוריהם של הומואים ולסביות דתיים (ידעות אחרונות, 2003). הספר הוא הראשון שהתפרסם בארץ בנושא של הומואים ולסביות דתיים. דר' קורן אומרת על התוכנית ללימודי מגדר את הדברים הבאים: "התוכנית ללימודי מגדר היתה החוויה האינטלקטואלית החזקה ביותר שעברתי במהלךכל שנותי באוניברסיטאות השונות שבהן למדתי ואני לומדת כרגע. המרצות שפגשתי במחלקה הרשימו אותי מבחינת הידע הרב שלהן, האכפתיות שלהן כלפי התלמידות, הלימוד העשיר והמעניין שלהן, האפשרות שלהן להיות מעורבות בדיונים שלא תמיד היו פשוטים לעיכול, ומהמסירות האישית לנושא של תיקון חברתי. אני מודה לתוכנית על התמיכה המתמדת שלה במחקרי ועל החויה שניתנה לי במהלך לימודי שם."