מיכל רום

ילידת 1972, נשואה ואימא לשלושה, גרה בתל אביב. שלושה ימים בשבוע עובדת במשרד פרסום, אחראית על תחום מחקר והאסטרטגיה, ובשאר הזמן מלמדת במחלקה לסוציולוגיה ובתכנית ללימודי מיגדר באוניברסיטת בר אילן, ובחוג לתקשורת במכללת ספיר. הגעתי לתכנית ללימודי מיגדר באוניברסיטת בר אילן אחרי כמה שנים של עבודה במגזר העסקי בתחומי שיווק ופרסום, עם תואר שני במנהל עסקים ועם מחשבות על מחקר דוקטורט שיעסוק במשהו מכל אלו. בסוף חקרתי משהו שהיה מאד קרוב לליבי מכיוון אחר לגמרי: הבחירה של נשים בשאלת שם המשפחה של נשים לאחר הנישואין בישראל. מחקר הדוקטורט שימש בסיס לספר שכתבתי יחד עם מי שהייתה המנחה שלי בדוקטורט, ד"ר אורלי בנימין, והוא יתפרסם בקרוב בספר שיקרא: Feminism, Family and Identity in Israel: Women's Marital Names (הוצאת Palgrave Macmillan). הלימודים בתכנית היו בשבילי הרבה יותר מאשר עוד תחנה בדרך מקצועית. קשה עד בלתי אפשרי להסביר במספר מילים עד כמה משמעותית, מכוננת, משנה חיים, ועמוקה הייתה החוויה, ולצידה הלמידה, החברויות, ההכרויות, הקשרים, הדרכים וההזדמנויות שנפתחו בפני מאז שהגעתי לכאן. היו אלו שנים מרתקות, מחכימות, מעצימות ומאתגרות, ואני יכולה רק לקוות שהמסע הזה יימשך עוד. תחומי מחקר: שפה ושיח, פרסום ושיווק, תקשור המונים ומשפחה.