קולות קוראים

קהילת המחקר הלהט"בקווירית באגודה הסוציולוגית הישראלית מזמינה אותך להגיש תקציר להרצאה בכנס הרביעי, "אופטימיות", אשר יתקיים ב-15 בדצמבר 2021 באוניברסיטת חיפה.

הכנס יתמקד בהיבטים סוציולוגיים, אך לא רק, של מחקר להט״ב-קווירי ועמדות סובייקט להט"ב וקוויר. תחת הכותרת "אופטימיות", אנו מבקשות לברר היבטים שנוגעים בגוף, רגש, זמן-מרחב ופרקטיקות תוך התבוננות אל עתיד ממשי ומדומיין.

נשמח במיוחד לקבל תקצירי מחקרים, שיש להם קשר או השקה לסוגיות אלו. למשל: פוליטיקה ואקטיביזם קווירי, להטב"קופוביה, סקס ומיניות, ביקורת על נאו-ליברליזם ופופוליזם, עניים/ות, נכות/ים, בפריפריה הגיאוגרפית ו/או החברתית וכיוצא באלו. התקציר יעמוד על 250 – 300 מילים ויכלול רקע תיאורטי, מטרה או שאלת מחקר, שיטת מחקר, ממצאים ודיון. בנוסף, יש לשלוח ביוגרפיה קצרה (4-5 משפטים).

לקול הקורא, התאריך האחרון למשלוח התקציר הוא 4 בספטמבר, 2021

להגשת תקצירים ולשאלות נוספות אפשר לפנות לגילי הרטל, התכנית ללימודי מגדר, אוניברסיטת בר-אילן, gilly.hartal@biu.ac.il

או לעדי מורנו, המכללה האקדמית תל-אביב יפו, adimoreno@gmail.com

--

התוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר-אילן מציעה בשנת הלימודים תשפ"ב (אוקטובר, 2021) מלגות לימודים מיוחדות לאקטיביסטיות מקבוצות שונות בחברה הישראלית.

מסלול "מגדר בשטח" הוא מסלול ייחודי לתואר שני ללא תזה המיועד לפעילות ולפעילי שטח בתחום המגדר. המסלול מציע הזדמנות ייחודית לשלב תאוריות בתחום המגדר עם הכשרה מעשית וכן פעילות בשטח. הלימודים מתקיימים במתכונת של יום לימודים מלא בשבוע: יום לימודים מלא – בשנה א' בימי שלישי בשעות 19:30-08:00, ובשנה ב' בימי רביעי בשעות 19:30-08:00.

התוכנית שמחה להציע מלגות שכר לימוד מלאות, למועמדות מובילות שיתחילו את לימודיהן בשנת הלימודים תשפ"ב (אוקטובר 2021). המועמדות ייבחרו על בסיס הישגים לימודיים ועל בסיס פעילותן בשדה הפמיניסטי ותרומתן לחברה.

לפרטים נוספים הכנסו לקישורים הבאים:

קול קורא לאקטיביסטיות פלסטינאיות

קול קורא לאקטיביסטיות יוצאות אתיופיה

קול קורא לאקטיביסטיות מהחברה החרדית

להלן קול קורא למלגת נשיא לשנת הלימודים תשפ"ב המעניקה פטור משכ"ל ומלגות מחיה לאורך שנות התואר:

קול קורא

קול קורא לפרס גילי בן עמי למחקר ועשיה בתחום נפגעי עבירה 2021.

תאריך אחרון להגשת מועמדות – 30.5.21.

האקאתון בינלאומי, 22-23.5.21, תוצר של שת"פ של גופים ישראלים ושלוש אוניברסיטאות בפראג, המתמקד במיגור אלימות כלפי ילדים בדגש על פגיעה או הטרדה מיניתקישור לטופס הרשמה

נשמח אם כל מי שנרשמ.ת / משתתפ.ת תוכל לעדכן אותנו במייל חוזר (לבקשת ראש היחידה ללימודים בין-תחומיים).