בוגרות מגמת מגדר בשטח, תשפ"ג

מוזמנותים להכיר את הפרוייקטים של הסטודנטיות
המסיימות השנה את לימודיהן לתואר שני במגמת מגדר בשטח בתוכנית

לכל הסרטונים מערב הצגת הפרויקטים, החממה לאקטיביזם תשפ"ג

 

"נפגשות לבונה", בהובלת אלמז זרו.
אלמז מספרת על התוכנית ללימודי מגדר:
"התוכנית ללימודי מגדר עבורי היא מעטפת חיונית לכל אישה ואישה, מעטפת שמציידת את המשתתפות בה  בארגז כלים להתמודד באומץ ובגאווה על מקומן ומעמדן בחברה. הקורסים הנלמדים  והאופן בו הם מועברים  ע"י  המרצות תרמו באופן ניכר לידע  שלי בתחומים שונים בחיים בהם מתעוררת הזהות המגדרית שלי כאישה שחורה וכאם. הידע, הייעוץ, התמיכה והליווי בתוכנית  הם משאבים יקרים שסייעו ומסייעים לי במסעי אל היעדים אליהם אני שואפת".

"נערים מדברים על גבריות, מגדר ומה שביניהם", בהובלת אסף גפן.
אסף מספר על התוכנית ללימודי מגדר: 
"התוכנית ללימודי מגדר עבורי היא פתח להעמיק ולקבל ידע בתחום שמעסיק אותי בשנים האחרונות מאוד, דווקא מהזווית הגברית שלה. התוכנית מאפשרת לי לקבל ידע אקדמי רלוונטי שהיה חסר לי בתחום ובנוסף לכך גם נותנת לי כלים משמעותיים וליווי בתהליך יצירת פרויקט השטח המעשי שבעיניי הוא הליבה והסיבה המרכזית שבחרתי במגמת השטח בבר אילן. בעתיד אני מקווה להצליח לייצר שיח אחר ושונה כבר מגילאי בית ספר יסודי והגן, להצליח להפוך גברים לשותפים במאבק לשוויון מגדרי מתוך הבנה שהם ירוויחו ממנו לא פחות מאשר נשים ולשבור את התפיסה של גברים רבים שזו "מלחמת מינים".

"חנה גאה – קבוצת הקהילה הגאה בפרדס חנה-כרכור", בהובלת בת אל טל.
בת אל מספרת על התוכנית ללימודי מגדר:
"לא הייתי בטוחה לגבי לימודי מגדר, חשבתי שאני כבר מכירה את התיאוריות, את ההיסטוריה הפמיניסטית ובקיאה במהפכות כמו כן גם פעילה במאבקים השונים. בשנתיים האחרונות, הכרתי סטודנטיות שהפכו לחברות ומרצות שהפכו למנטוריות. הצלחתי להרגיש די מהר שייכת ושיש לי מקום להביע את עצמי. נחשפתי לתכנים שהיו לי חדשים גם בתוך המקומות המוכרים וזה היה כיף ומאתגר".

"One of us", בהובלת גיתית נוגה.
גיתית מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 
"התוכנית ללימודי מגדר עבורי היא המקום בו חוויות רבות קיבלו מילים, תאוריות התחברו לחיים, יכולת לנהל שיח ביקורתי על התחום של אלימות במשפחה מתוך ראיה מגדרית . בניגוד לתואר הראשון שלי במשפטים, אני רואה בתואר ערך ולא הישג. זה לא הציון שחשוב, כמו התרומה של הקורס בפאזל המורכב בצעדים לפעילות אקטיביסטית בתחום האלימות במשפחה. לעתיד אני מקווה שהפרויקט יאפשר להשיג מידע לגודל וממדי התופעה בתחום האלימות במשפחה ועל ידי כך להביא לשינוי בחוק ובפסיקה".

"GIT Project- Girls in Tech Project", בהובלת מירי חליו-גרוס ושלומית לובין.
מירי ושלומית מספרות על התוכנית ללימודי מגדר:
"התוכנית ללימודי מגדר הקנתה לנו ראייה והבנה היסטורית של מעמד הנשים ואי השוויון המגדרי הקיים בתרבותנו. לאורך הלימודים, קיבלנו את הכלים לבחינה ביקורתית של התרבות והממסד תוך הבנת ההשפעות של מבנים אלו על חיינו כנשים. התוכנית נתנה לנו את הידע, הביטחון והמוטיבציה לפעילות אקטיביסטית לקידום נשים ושוויון בחברה. החלום של שתינו הוא לראות יותר נשים במקצועות הטכנולוגיים, כך שהפער המגדרי בתחומים אלו ילך ויצטמצם. אנו שואפות שהפרויקט יהיה כלי יעיל למימוש חלום זה באמצעות חשיפת הנערות לתחום שהיה 'סגור' בפניהן עד כה, כך שנראה עלייה באחוז הנערות הלומדות מדעי המחשב בתיכון".

"חנות יד שנייה לשמלות ערב של נערות ונשים", בהובלת סאג'ידה מוסלימאני.
סאג'ידה מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 
"התכנית ללימודי מגדר עבורי היא דרך חיים. היא התחילה בזמן הנכון, הוסיפה לי המון ידע וביטחון עצמי ובנוסף נתנה לי הרבה כלים תיאורטיים ומעשיים שעזרו לי להיות יותר ממוקדת מטרה ויעילה יותר לכל יוזמה בחברה שלי. החלום שלי הוא: תכנית המגדר תאומץ על ידי משרד החינוך, והלימודים יהיו מותאמים לכל הגילאים, שיהיה שוויון מגדרי ולא נצטרך לאף תכנית מעצימה או מכוונת לאף קבוצה מגדרית, יהיה חופש מוחלט ושוויון אנושי".

נייר עמדה לפיתוח מודעות למיניות בריאה בקרב נשים ערביות רווקות, בהובלת סברין חוג'יראת.
סברין מספרת על הפרויקט: 
"הפרויקט הנוכחי מקדם העלאת המודעות והשיח הציבורי-חברתי בתוך החברה הערבית, על ידי פיתוח ומתן כלים מגוונים לנשים ערביות, שדרכם ירכשו ויקבלו מענה בנושא מיניות בכלל ואודות מיניות בריאה בכלל. הנייר שיגובש במסגרת הפרויקט יהווה בסיס לפיתוח תהליכים רוחביים ושינויים מהותיים בחברה הערבית, שעד היום לא בוצעו או פותחו ברמת החברה".

"מה הסיפור שלי? - סדנת הכנה לחיים רגישה מגדרית", בהובלת סיגלית קרן.
סיגלית מספרת על התוכנית ללימודי מגדר:
"התכנית ללימודי מגדר היתה עבורי מקור להשראה ו- eye opener. השילוב של קורסים בלימודי נשים ביחד עם לימודי גבריות, הייחודיים לאוניברסיטת בר-אילן, סיפקו לי הבנה טובה יותר של הכוחות הפועלים על נשים ועל גברים וטקטיקות ההתמודדות השונות של גברים ונשים עם סוגיות מגדריות והתפקידים המסורתיים. אני בהחלט מרגישה שקיבלתי ידע רב, הן ברמה האישית והן ברמה המקצועית, ידע שאני מיישמת בחיי היום יום עם בן זוגי, עם בתי וכמובן עם המתאמנים שאני מלווה. בנוסף, גברה בי המוטיבציה להיות חלק מתהליך השינוי המגדרי הכל כך נחוץ, וגם ההבנה לגבי דרכים אפקטיביות להביא את השינוי".

"הבמה לשוויון מגדרי", בהובלת סלוא אבו יוסף-ג'אבר.
סלוא מספרת על התוכנית ללימודי מגדר:
"התוכנית ללימודי מגדר עבורי לפני הכול היא משפחה שעוטפת אותי ומקבלת אותי בדיוק כפי שאני. עבורי התוכנית היוותה מראה. את מה ששנים חוויתי על בשרי התכנית שיקפה לי באמצעות ידע רב ותיאוריות, נתנה לי שפה, הבנה ותובנה. היוותה עבורי משקפת להשקיף על חיי מזוויות חדשות, חדות וצלולות".

קידום שינוי מדיניות להתאמה מגדרית עצמית בתעודות הזהות הישראליות עבור טרנסים, בהובלת ענבל לוי.
ענבל מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 
"נחשפתי לתוכנית למגדר במגמת שטח בבר אילן דרך פעילותי ההתנדבותית בעמותה פמיניסטית. לפני תחילת הלימודים, לא יכולתי לשער לעצמי עד כמה תוכנית הלימודים תתרום לי ובכל תחומי החיים. התכנים מאתגרים מאד ולעיתים מטלטלים את הנפש. אך יחד עם זאת, התכנים מלאים באופטימיות, בהתבוננות פנימית וחיצונית ובשאיפה ואפשרויות לשינוי. לסולידריות, ולצדק חברתי. רוצה לומר, זכות גדולה נפלה בחלקי. זכות שתלווה אותי בכל דרך שאבחר ללכת. החזון שלי הוא חברה ישראלית שוויונית וליברלית, חברה המאפשרת לכל הזרמים בתוכה ולכל הפרטים בתוכה לחיות על פי השקפת עולמם. ללא הבדל בין גזע, דת, מין, נטייה מינית, זהות מגדרית".

"נשות חיל" – העצמת מנהיגות נשית מקרב קהילות מבקשי המקלט, בהובלת צפורה גוטמן.
צפורה מספרת על הפרויקט: 
"מיזם 'נשות חיל' מתמקד בפיתוח סולידריות ומנהיגות נשית בקהילות מבקשי המקלט, זאת, מתוך מטרה להגביר את יכולות הבחירה של נשים חזקות ולאפשר סיוע ותמיכה לנשים המתמודדות עם קשיים ומצוקות. תכנית ההכשרה תכלול שני חלקים. הראשון, ממוקד בנשים עצמן ובלמידה וההתפתחות שלהן. השני, יעסוק בסיוע לנשים לפתח יוזמות לטובת נשים בקהילותיהם. דגש נוסף יהיה על עיבוד התכנים הנלמדים מתוך מחשבה על הרלוונטיות לחיי הנשים ולאפשרויות היישום שלהם בקהילות מבקשי המקלט."

קהילה מקוונת למען נשים מהגרות בישראל ולישראל, בהובלת קרן דרורי.
קרן מספרת על הפרויקט: 
"הבנתי את החשיבות שביצירת מאגר מקוון, בו תהיה הנגשת מידע רלוונטי ליצירת עצמאות לאותן נשים, וכן יהווה מקום מפגש ליצירת קשרים מקצועיים ושפתיים, באמצעות התנדבות של אנשים ונשים ללמד עברית את אותן הנשים. שמתי לעצמי כמטרה להפוך את המאגר המקוון לדף פייסבוק מצליח, עם טרפיק יומי קבוע בקרב קהילות דוברי מספר שפות, וכן הכנסת הפרויקט כפרויקט פר"ח מוכר תמורת מלגה ללימודים."

"קולן של העומדות בשער: נרטיבים של מיילדות העובדות בחדרי לידה בבתי החולים" בהובלת רוני לוי שדה.
רוני מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 
"התוכנית ללימודי מגדר היא בעיניי מעל הכל תוכנית שעוסקת בזכויות נשים ואדם בכלל. ההבנה המעמיקה עד כמה אנו מקטלגות ומדרגות, מדירות ומכילות, נשים ואנשים באשר הם, היא כמו רעידת אדמה עבורי. החשיפה של נקודות העיוורון, הסרת המסכים השקופים, הנתפסים כטבע האדם, כמובנים מאליהם ומסתירים לכולנו את מה שמעבר. קיבלתי שפה, היפוך של נקודת מבט ושינוי תפיסה עמוק ומהותי, שאין ממנו דרך חזרה. בהקשר המקצועי והאישי, הייתי רוצה בעתיד לראות את המיילדות הופכות להיות נשות מקצוע אוטונומיות, עצמאיות לטובת היולדות."