המגמה ללימודי גבריות

מה זה לימודי גבריות?

לא רק לנשים יש דילמות של מגדר. גם גברים מתמודדים עם האופן שהמגדר שלהם משליך על בחירותיהם בחיי המשפחה, הקריירה, המיניות והמרחב הציבורי. שאלות של גבריות מלוות אותם בארגונים, בפוליטיקה ובצבא וומעצבות ערכים חינוכיים ודתיים. מאבקים אידיאולוגיים בין תפיסות שונות של גבריות הולידו את המהפכות הגדולות בתקופה המודרנית. כן, גם לגברים יש דילמות של מגדר ואלו מעצבות את פני החברה כולה.

המגמה היחידה מסוגה בישראל, מפנה זרקור לחקר הגבריות כתחום מובחן בלימודי המגדר. תלמידי.ות המגמה יכולים לבחור מגוון קורסים ייעודיים בתתום האבהות, חינוך, מיניות, אלימות, ועוד במסגרת תואר שני במסלול המחקרי או במסלול ללא תזה.

אנו מכשירים חוקרות, אנשי חינוך, אקטיביסטיות ומעצבי מדיניות להתחקות אחר קבוצות שונות של גברים, לבחון את מוקדי הכוח הגבריים בחברה ולנתח את מרחב האפשרויות, כמו החסמים לשינוי חברתי ומגדרי.

סוגיות בולטות בלימודי גבריות

• אבהות, משפחה ועבודה
  • גבריות חדשה ואקטיביזם מגדרי
  • גברים, רגשות והשיח הטיפולי
  • אינטימיות ואלימות גברית
  • חינוך, חניכה והסללה של בנים ונערים
  • גבריות ודתיות
  • החבורה הגברית ומועדונים חברתיים
  • צבאיות ולאומיות
  • גבריות, הומוסקסואליות ותיאוריה קווירית

להרשמה                             ליצירת קשר

לימודי גבריות

ימים ושעות לימוד

הלימודים במגמה ללימודי גבריות מרוכזים ביום לימודים אחד בשבוע, יום שלישי בשנה א' ויום רביעי בשנה ב'.

מבנה תוכנית הלימודים במסלול המחקרי עם תזה

התוכנית לתואר שני עם תזה כוללת 17 ש"ש (34 נ"ז) והיא מורכבת מקורסי חובה במגמה, קורסי ליבה במגדר, קורסי בחירה, סמינריונים, סדנת מחקר לתואר שני וסמינר מחלקתי.

1. 3 קורסי חובה למגמה (6 נ"ז): מבוא ללימודי גבריות,  גברים ושינוי, סדנה בדילמות של גבריות (חלק א'+ב'),
  2. 3 קורסי חובה-ליבה בלימודי מגדר (10 נ"ז): מגדר וחברה, תרבות ומגדר, יהדות ואיסלאם.
  3. קורסי מתודולוגיה (6 נ"ז): קורס מתודולוגיה פמיניסטית (הרצאה + תרגיל) בשנה א' וקורס מתקדם במתודולוגיה פמיניסטית (הרצאה + תרגיל) בשנה ב' .
  4. קורסי בחירה (4 נ"ז): ניתן לקחת קורסי בחירה מתוך היצע המגמה וכן מכלל התוכנית ללימודי מגדר.
  5. 2 סמינריונים (8 נ"ז): במסגרת הסמינריונים במהלך שנה ב' יכתבו שתי עבודות סמינריוניות.
  6. אוריינות אקדמית (חובה ללא ניקוד): מיומנויות בכתיבה אקדמית.
  7. סדנת מחקר לתואר שני (חובה ללא ניקוד): כלים לכתיבת הצעת מחקר לתזה.
     סמינר מחלקתי (חובה ללא ניקוד):
  8. כתיבת עבודת המחקר: תכתב בהנחיה אישית של מנחה מתוך התוכנית או מחלקות אחרות באוניברסיטה (בכפוף לאישור). ראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
  9. מבחן גמר (הגנה על התזה).

מבנה תוכנית הלימודים במסלול ללא תזה

התוכנית לתואר שני ללא תזה כוללת 20 ש"ש (40 נ"ז) והיא מורכבת מקורסי חובה במגמה, קורסי ליבה במגדר, קורסי בחירה, סמינריונים וסמינר מחלקתי.

2. 3 קורסי חובה-ליבה בלימודי מגדר (6 נ"ז): מגדר וחברה, יהדות ואיסלאם.
  3. קורסי בחירה (20 נ"ז): ניתן לקחת קורסי בחירה מתוך היצע המגמה וכן מכלל התוכנית ללימודי מגדר.
  4. 2 סמינריונים (8 נ"ז): במסגרת הסמינריונים במהלך שנה ב' יכתבו שתי עבודות סמינריוניות.
  5. אוריינות אקדמית (חובה ללא ניקוד): מיומנויות בכתיבה אקדמית.
  6.  סמינר מחלקתי (חובה ללא ניקוד): כשלושה מפגשי זום כל סמסטר. מפגש עם מרצים אורחים על מחקרים עכשוויים ודיונים חמים מהשטח.

לרשימת הקורסים המלאה

תנאי קבלה במגמה ללימודי גבריות במסלול מחקרי

*תואר ראשון בהצטיינות (ציון ממוצע 86 ומעלה) בכל תחומי הלימוד.
* שאלון למועמד.ת הכולל הצהרת כוונות ורעיון לנושא מחקר.
* המלצה מלימודי תואר ראשון.
* גיליון ציונים של תואר ראשון
* קורות חיים.

תנאי קבלה במגמה ללימודי גבריות במסלול ללא תזה

הלימודים במסלול ללא תזה פתוחים למי שסיימו תואר ראשון בממוצע של 80 ומעלה בכל תחומי הלימוד.

להרשמה                             ליצירת קשר

הזדמנויות תעסוקה

בוגרות ובוגרי התוכנית לתואר שני בלימודי מגדר משתלבים במגוון תפקידים משמעותיים ומובילים בארגוני החברה האזרחית, במגזר הציבורי והעסקי: טיפול וחינוך מודע מגדר, ייעוץ מגדרי (למשל יועצות לשוויון מגדרי), פיתוח מודעות מגדרית-ארגונית, תפקידי מחקר, אנשי חינוך בתפקידי מפתח, מנהלות ומנהלים, אנשי תקשורת ועוד.