מסלול לתואר שני ללא תיזה

תואר שני ללא תזה  מסלול עיוני

האם שוויון וצדק הם ערכים שחשובים לך? מתסכל אותך שעדיין קיימים פערי שכר בין נשים לגברים? שעד היום לא הייתה בישראל שרת אוצר? שרוב ספרי הילדים מתארים גיבורים בנים? ש"הומו" זו עדיין הקללה הכי נפוצה בבתי ספר? שדת היא שם נרדף לפטריארכיה? היית רוצה להבין מה עומד מאחורי המציאות הזו ולעשות משהו לגביה?

אם התשובה היא כן, התוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר אילן היא המובילה, הוותיקה והגדולה בישראל והיא מיועדת בדיוק בשבילך!

אצלינו לומדים ביום מרוכז בשבוע, במגוון מסלולים, מטובי המרצות והמרצים בארץ ובעולם, באוירה רב תרבותית מכילה ומרתקת ובסטנדרטים בלתי מתפשרים של מצוינות אקדמית ואקטיביסטית. הכירו את נשות ואנשי הסגל שלנו >>>

בתוכנית ללימודי מגדר בבר אילן מתאפשר מפגש אנושי ואינטלקטואלי שלא תמצאו בשום מקום אחר!

התוכנית מציעה בית אקדמי חם וקהילה תומכת עבור סטודנטיות וסטודנטים ממגוון רקעים שמעוניינים להשפיע על המציאות ולשנות אותה לטובה.

כאן תוכלו לחקור וללמוד באופן מעמיק על השפעת המגדר על חיינו החברתיים והאישיים, ולקבל כלים כדי לשנות ולתקן. תוכנית הלימודים מקיפה ומרתקת ומשלבת תובנות מתחומי הסוציולוגיה, הפסיכולוגיה, הפילוסופיה, החינוך, מדע הדתות ועוד...

אז אם את.ה מחפש.ת מקום שיאפשר לך לחקור, לדון, לשאול ולהשפיע – את.ה מוזמנ.ת להצטרף אלינו למסע אקדמי מרתק.

להרשמה                             ליצירת קשר

למה כדאי לי ללמוד מגדר בבר אילן?

  • בתוכנית ללימודי מגדר תמצאו מרצות ומרצים מהשורה הראשונה, שמובילים בתחומם בארץ ובעולם ומביאים ידע חדשני ומתקדם.
  • הלימודים מתקיימים באווירה של קבלה ופתיחות, בסביבה רב תרבותית שמעודדת שיח פורה ומגוון דעות.
  • הגישה הרב-תחומית בתוכנית תואר שני מפגישה את הסטודנטים והסטודנטיות עם עולם עשיר ואקלקטי המשלב תיאוריות, כלים וידע ממדעי החברה, ממדעי הרוח, יהדות, דתות, קולנוע, משפט ועוד. כך פותחים הלימודים דלת למגוון אפשרויות לקריירה עבור הבוגרים והבוגרות.
  • הלימודים מרוכזים ביום לימודים אחד בשבוע, במגוון מגמות ומסלולים.
  • לנרשמות.ים למסלול העיוני קיימת אפשרות לעבור למסלול המחקרי במידה וממוצע הציונים בשנה הראשונה יעמוד על 86  ומעלה.

מגמת לימודי גבריות

במסלול העיוני תוכלו לבחור להתמחות במגמת לימודי גבריות.
מגמת גבריות היא היחידה מסוגה בישראל, ומפנה זרקור אל חקר הגבריות כתחום מובחן בלימודי המגדר ומציע מגוון קורסים בנושאים כגון: מבוא ללימודי גבריות, אבהות חדשה, חינוך נערים לשוויון מגדרי ועוד. במגמה זו יתקיימו סדנאות פורצות דרך המבקשות להטמיע תובנות מלימודי גבריות בחיים עצמם.

בואו ללמוד לימודים משני חיים המעניקים כלים תיאורטיים ופרקטיים למחקר ולעשייה פורצת דרך!

ימים ושעות לימוד

הלימודים מרוכזים ביום לימודים אחד בשבוע, יום שלישי בשנה א' ויום רביעי בשנה ב'.

מבנה תוכנית הלימודים במסלול העיוני -  תואר שני ללא תזה

התוכנית לתואר שני ללא תזה כוללת 20 ש"ש (40 נ"ז) והיא מורכבת מקורסי ליבה, קורסי בחירה, סמינריונים וסמינר מחלקתי.

  1. קורסי ליבה - חובה 4 ש"ש (8 נ"ז): קורסי הליבה במסלול ללא תזה לתואר שני הם: מגדר וחברה – מבוא לתאוריות פמיניסטיות, ומגדר ודת (יהדות ואיסלאם). מטרתם של קורסים אלה היא להקנות ידע וליצור בסיס רחב להבנת מהות הדיון המגדרי.
  2. קורסי בחירה 12 ש"ש (24 נ"ז): מתוך קורסי הבחירה המוצעים בתוכנית או במחלקות אחרות באוניברסיטה (בכפוף לאישור ראש.ת התוכנית ללימודי מגדר והמדור לתואר שני בבית הספר ללימודים מתקדמים).
  3. סמינריונים 4 ש"ש (8 נ"ז): שני סמינריונים שנתיים מתוך היצע הסמינריונים בתוכנית או במחלקות אחרות באוניברסיטה (בכפוף לאישור ראש.ת התוכנית ללימודי מגדר והמדור לתואר שני בבית הספר ללימודים מתקדמים).
  4. אוריינות אקדמית לתואר שני ושלישי (חובה ללא ניקוד): הקורס מקנה מיומנויות אקדמיות נדרשות ללימודים לתארים מתקדמים, בכללן היכרות עם המאמר האקדמי לסוגיו, קריאה ביקורתית, עבודה עם תיאוריה ויצירת דיון.
  5. סמינר מחלקתי (חובה ללא ניקוד): מדי שנה מתקיים הסמינר מחלקתי במתכונת של כשלושה מפגשי זום בסמסטר. במסגרתו זו מתאפשרת היכרות עם מחקרים חדשים ועבודות עדכניות במגוון תחומים. הסמינר המחלקתי הוא חלק מהותי בתוכנית הלימודים וההשתתפות בו היא חובה.

לרשימת הקורסים המלאה

תנאי קבלה

לימודי תואר שני במגדר במסלול ללא תזה פתוחים למי שסיימו תואר ראשון בממוצע של 80 ומעלה בכל תחומי הלימוד.

להרשמה                             ליצירת קשר

הזדמנויות תעסוקה

בוגרות ובוגרי התוכנית לתואר שני בלימודי מגדר משתלבים במגוון תפקידים משמעותיים ומובילים בארגוני החברה האזרחית, במגזר הציבורי והעסקי: טיפול וחינוך מודע מגדר, ייעוץ מגדרי (למשל יועצות לשוויון מגדרי), פיתוח מודעות מגדרית-ארגונית, תפקידי מחקר, אנשי חינוך בתפקידי מפתח, מנהלות ומנהלים, אנשי תקשורת ועוד.

מה הבוגרות והבוגרים שלנו מספרים?

אילאיל קומיי-דרור,מנהלת התוכנית "תעסוקה שווה" של משרד העבודה, מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: "התוכנית ללימודי מגדר עבורי היא בית. מקום שבו מדברות את השפה שלי. שפת האם שלי. השפה הפמיניסטית. מקום שבו יש הכל מהכל. יש חשיבה ביקורתית על החשיבה הביקורתית. יש חשיבה שמובילה לעשייה. יש כלים. ואנרגיות. ושפה משותפת. יש שינוי עולם. בשביל הילדות שלי. בשביל אחותי ואמא שלי ובן הזוג שלי. ובשבילי".

מיכל מנהיימר, הפועלת למען נערות מתמודדות בחברה החרדית, מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: "התוכנית ללימודי מגדר עבורי היא קפיצת דרך משמעותית בהבנת ההשלכות של המבנים החברתיים וחלוקת הכח על סוגיות של נשים ומגדר. התוכנית היא הקרקע המצמיחה, המשענת התומכת והמסגרת המקיימת לפעילות האקטיביסטית שלי".

משה חג'ג', מרצה ויועץ גיוון והכלה רב-מגזרי בתחום קהילת הלהט"ב, מספר על התוכנית ללימודי מגדר: "התוכנית היא צוהר לחשיבה ביקורתית, מקדמת ומאחדת. הבית האקדמי שלי בשנים האחרונות. המקום בו אני יכול לתרגם את החוויות האישיות שלי לפרקטיקה חברתית. לחשוב ולהיות".

לבוגרות.ים נוספות.ים

להרשמה                             ליצירת קשר