בוגרות מגמת מגדר בשטח, תשפ"ד

מוזמנותים להכיר את הפרוייקטים של הסטודנטיות
המסיימות השנה את לימודיהן לתואר שני במגמת מגדר בשטח בתוכנית

לכל הסרטונים מערב הצגת הפרויקטים, החממה לאקטיביזם תשפ"ד

"השבט": קהילה לנשים בהיריון ואחרי לידה, בהובלת אופיר אלון
אופיר מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: "התוכנית ללימודי מגדר עבורי היא קודם כל מקום להכיר מגוון מיוחד של נשים שבאות מרקע מאוד שונה אך חולקות איתי תפיסת עולם דומה. מעבר לכך התוכנית פתחה עבורי את הראש לרעיונות וגישות שונות לגבי פמיניזם וגרמה לי לחשיבה מחדש על הקריירה והמשמעות שלי בעולם. כמי שהתחילה את התואר השני במגדר באוניברסיטה אחרת, אני מרגישה שהמעבר לתוכנית בבר אילן הייתה החלטה מדהימה שעשיתי ובזכותה נחשפתי לעולם תוכן ומשמעות אדירים".

פודקאסט נשים ותנועות פמיניסטיות באמריקה הלטינית, בהובלת גונזלו שוורץ
גונזלו מספר על התוכנית ללמודי מגדר: "לפני שהתחלתי את הלימודים, חשבתי שיהיה מעניין להעמיק בנושאים שלא הייתי מומחה בהם. אך כבר בתוך הלימודים גיליתי עולם של ידע עצום, שהצליח לערער את כל פרדיגמות החשיבה שעד כה היו בתשתית תפיסתי. הרגשתי במהלך התואר, שאני לא רק "עוד תלמיד". הרגשתי שהסגל הבכיר דואג לסטודנטיות ולסטודנטים".

"דיני ירושה לנשים באסלאם", בהובלת דינה חסן-זועבי
דינה מספרת על התוכנית ללימודי מגדר:
"התכנית ללימודי מגדר עבורי היא בית חם המעניק תמיכה מעשית, רגשית ונפשית. כולם ביחד הסטודנטים, הצוות האקדמי והצוות המנהלי מהווים משפחה אחת גדולה דואגת ואכפתית. בתכנית נחשפים הסטודנטיות והסטודנטים לעולמות תוכן עשירים בכל הנוגע לדיסציפלינות הפמיניסטיות, ולומדים לפתח מחשבה עמוקה המקנה כלים תיאורטיים ופרקטיים חיוניים להבנת התהליכים החברתיים, הנפשיים והתרבותיים בעיצוב הזהות המגדרית, ובעיקר בהקמת מיזמים חברתיים שיובילו לשינוי חברתי ולקידום שוויון וצדק".

"מדעים וטכנולוגיה במשקפיים מגדריים", בהובלת דלית דובר
דלית מספרת על התוכנית ללימודי מגדר:
"זאת תכנית שהרגשתי שאני חייבת להירשם אליה אבל רק כשעשיתי אותה הבנתי עד כמה האינטואיציה שלי היית טובה ועד כמה התוכנית רלוונטית, מעניינת ומשמעותית עבורי. מסלול "מגדר בשטח" הוא מסלול ייחודי שבזכותו החלטתי להירשם לתוכנית באוניברסיטת בר אילן ולא באוניברסיטה אחרת. המיזם אפשר לי לתת ביטוי לניסיון האישי והמקצועי שצברתי במשך 30 שנים, ולהשפיע באמצעותו על נערות צעירות שיבחרו אף הן בתחום שהוא משמעותי מאוד עבורי ובעל השפעה נרחבת על עתידן ועל עתיד מדינת ישראל".

"מעגל נשות חינוך", בהובלת דניאל נעים
דניאל מספרת על התוכנית ללימודי מגדר:
"התוכנית ללימודי מגדר מאפשרת לי לגלות בעצמי את הזהויות שלי, מקנה לי שפה חדשה, יכולת התבוננות על העולם באופן שלא הכרתי, לשאול שאלות מורכבות וביקורתיות ומעוררת בי תשוקה לעשייה חינוכית. הלימודים בתואר אפשרו לי להסיר מעיניי את הצעיף המגדרי ולהיות ערה למבני הכוח, להבניות החברתיות וההבנה- שזה לא טבעי!"

"מרצון להגשמה – סדנה למוביליות אישית, חברתית וכלכלית"', בהובלת חנה ראובן
חנה מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: "התוכנית ללימודי מגדר עבורי היא ההשכלה הכי איכותית שזכיתי לרכוש, והלימודים במסגרת "החממה לאקטיביזם חברתי" העניקו לי חופש פעולה מלא במקביל לחובת הוכחה להוציא לפועל את הבשורה של "מרצון להגשמה" מקווה שהתמונות משקפות את דבריי."

מצג הנפש" - כנס ארצי למרפאות בבתי חולים העוסקות בליווי יולדות פוסט טראומתיות בחדר לידה ,בהובלת לורן ענבר
לורן מספרת על התוכנית ללימודי מגדר:
"לימודי מגדר לתואר שני בבר אילן אפשרו לי מפגש ייחודי עם סטודנטים ומרצים שונים. מפגש זה הביא לפתחי הזדמנות להתבוננות פנימית לגבי פרדיגמות שונות שיש לי, ולהכיר מקרוב דעות שונות שגם מנוגדות לשלי במרחב שלרוב אפשר שיח וחקירה. הועשרתי במשאבים של חשיבה ביקורתית. הובהר לי מה פרוש מושג זה וכיצד ניתן להשתמש בו בחיי האישיים. בנוסף פגשתי מקומות של חשיבה דיכטומית שגרמה לי לבחון שוב את נקודת מבטי וכן את נקודת מבטם של השותפים שלי לדרך".

"גישור ככלי פמיניסטי": לצמצום אלימות וגירושים בחברה הערבית, בהובלת מדלן נסראוי-עזאיזה
מדלן מספרת על הפרויקט שלה: "מטרת העל של המיזם היא הקניית מיומנויות גישור ופיתוח ביטחון עצמי ואסרטיביות סביב גישור, בעיקר ברמה הבין-אישית, והקשר הזוגי. ישנה חשיבות לתהליך הקבוצתי כדי להכיר בקונפליקטים בתוך סביבה פטריארכלית או שמרנית".

دورنا דורנא, בהובלת מימאס אחמד
מימאס מספרת על התוכנית ללימודי מגדר:
"מנקודת המבט האישית שלי, תכנית לימודי מגדר הינה התכנית היחידה שמאפשרת להפוך את התחושות והרגשות למושגים אקדמיים ופמיניסטיים."

"הכניסה מהצד השני": מדור ביקורת עזרת נשים, בהובלת מלכי רוטנר
מלכי מספרת על התוכנית ללימודי מגדר:
"העיסוק במגדר ופמיניזם עלול להיתפס כמבהיל מאוד כי הוא מערער על תפיסת העולם המקובלת ובמהותו הוא דורש שינוי אקטיביסטי ותיקון. כמי שבאה מהחברה החרדית, על אחת כמה וכמה. אצלי זה שונה מאוד, הגעתי ללימודי מגדר עם אי נחת מהמציאות. מהמקום הזה, הלימודים לא רק שלא ערערו את העולם שלי, אלא להיפך- הם הציעו לי תשובות וכיווני חשיבה כדי ליישב את הסתירות שטרדו את מנוחתי. במובן הכי פשוט- לימודי המגדר הם הידע שאני כל כך זקוקה לו, הם הכוח שלי."

"תקשורת כמפתח לזוגיות טובה״, בהובלת נילי נבו
נילי מספרת על התוכנית ללימודי מגדר:
"התכנית למגדר העניקה לי משקפיים להתבונן דרכן על חוויות חיי ועל החברה מסביבי. בתכנית פגשתי סטודנטיות וסטודנטים שעניינו אותי ואתגרו את תפיסות עולמי, ונוצרה בינינו שותפות לחיים."

ערכת אמצעי מניעה – עזר חינוכי למחנכות למיניות בריאה, בהובלת שירן אשכנזי רוז
שירן מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: "התוכנית ללימודי מגדר עבורי היא מרחב להכרות ולשיתוף פעולה עם נשים נפלאות וחכמות, מרחב של הפריה הדדית ושותפות עם אנשים שרואים למול עיניהם את עשיית הטוב והצדק. בנוסף, התוכנית ללימודי מגדר אפשרה לי ללמוד כל כך הרבה על העולם מסביבי, לאמץ וללטש את המשקפיים הפמיניסטיות שלי על העולם. בתוכנית הבנתי באמת ולעומק כמה מגדר הוא דבר רחב ועמוק, שנוגע בכל תחום בחיים."