ספיר ליברובסקי-שר, ורשה, נובמבר 2020

שמי ספיר ליברובסקי-שר, בת 32. נולדתי ברעננה, גדלתי כל החיים בתל-אביב ובשנתיים האחרונות אני גרה בוורשה. יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה, אני בוגרת מסלול מגדר בשטח במחזור של שנת 2015-2017, וכיום אני לומדת שפה ותרבות פולנית באוניברסיטת ורשה.

לאורך כל חיי הבוגרים עסקתי בעולם של החברה האזרחית והפוליטיקה – הייתי דוברת של ראש הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, הייתי פעילה פוליטית בתחומים שונים וכן עבדתי בעמותות שונות בתחומים של מניעת התאבדויות, קידום יהדות חילונית ועוד.

בשנת 2014 יצרתי תקדים בכך שבעקבות פנייתי, חברת "שופרסל" הקליטה מחדש את ההקלטה בקופות העצמאיות הפרוסות בכל הסניפים שלה בארץ, כך שבמקום שהן יפנו בלשון זכר ("סרוק את המוצרים") הן פונות כעת בלשון ניטראלית ("נא לסרוק את המוצרים"). כמו כן בשנת 2015 יצרתי תקדים נוסף כאשר אוניברסיטת בר-אילן שינתה את הכיתוב "כרטיס סטודנט" לכיתוב "כרטיס סטודנט/ית" ובכך נסללה דרך למוסדות אקדמיים נוספים אשר עשו את אותו השינוי בשנים שלאחר-מכן.

לימודי מגדר היו עבורי בית, מעטפת וחממה. כבוגרת של התואר, אני מסתכלת היום על העולם בעיניים הרבה יותר בוגרות, מפוכחות ורגישות. לימודי מגדר הם מסע לא פשוט, אבל זה מסע משנה חיים, שמשנה את החברה ומשנה עולמות. בהשראת ד"ר מיכל רום, אשר לימדה אותי שני קורסים בתואר, הוספתי לשם משפחתי "ליברובסקי" את שם משפחתה של סבתי ז"ל מצד אבי "שר". אקטיביזם נמצא בכל מקום וזה היופי במודעות מגדרית.

החלום שלי, והוא זה שמנחה אותי בכל פעולה ביום-יום, הוא להפחית את הסבל בחברה. עולם מכיל, רגיש וסובלני, לא שיפוטי ולא ביקורתי, שהשוליים לא ייחשבו בו שוליים ושיתקיים בו ערעור מתמשך על מהי הנורמה, יאפשר לכולנו רווחה ובריאות נפשית מיטיבה יותר.

קרדיט לתמונה: הילה עידו

בפייסבוק: