חלוקת הפרסים על אקטיביזם פמיניסטי ע"ש פרופ' דפנה יזרעאלי ז"ל, דצמבר 2020
ביום חמישי, 17.12.20, התכנסה קהילת התוכנית ללימודי מגדר לחגיגה של אקטיביזם פמיניסטי וחלוקת פרסים ע"ש פרופ' דפנה יזרעאלי ז"ל, אשר הקימה את התוכנית לפני כ-20 שנה ומאז משפחתה ממשיכה ללוות את פעילות וסטודנטיות התוכנית בצורה אישית ומיוחדת. באירוע, בו השתתפו למעלה מ- 140 משתתפות.ים, נחשפנו למיזמים אקטיביסטיים פורצי דרך שמובילות סטודנטיות ובוגרות התוכנית.
בגלל העושר והגיוון של המיזמים, וועדת הפרס, בה היו חברות פרופ' רבקה תובל משיח, שרונה יזרעאלי, פרופ' רונית קרק, ד"ר רונית עיר שי וד"ר גלי סמבירא, בחרה להעניק מלבד לשלושת המקומות הראשונים, גם 4 פרסי הוקרה למיזמים הבאים:
* החוק למניעת שתלטנות קיצונית במשפחה בהובלת ד"ר אילנה קוורטין, בשיתוף עם הגב' יעל גוראון ועמותת כ"ן.
* לא עומדות מנגד, עמותה וקהילה לתמיכה בשורדות זנות, בהובלת נעמה גולדברג.
* סטודיו משלך, מרחב לאומנות עבור נשים מכלל הקהילות בחברה הישראלית, בהובלת ציפי מזרחי.
* מרכז יהל, לקידום שיח חינוכי של מיניות בריאה בחברה הדתית, בהובלת ד"ר מיכל פרינס.
המיזמים הזוכים בפרסים הראשונים:
במקום השני זכו שני מיזמים חשובים ופורצי דרך בקהילה היהודית ובקהילה הבדואית.
נוואל הייב, בוגרת מסלול מגדר בשטח, זכתה על המיזם מרכז מינא, מרכז אקטיביסטי-פמיניסטי ששם לעצמו כמטרה לקדם את מעמדן של הנשים הבודאיות בפריפריה הצפונית.
ניצן כספי-שילוני, סטודנטית במסלול המחקרי, זכתה על המיזם בית דין להתרת עגונות בראשות הרב פרופ' דניאל שפרבר, אשר פורץ דרך בניסיון לתת מענה לנשים יהודיות אשר סובלות ממצב של עגינות לאורך שנים.
במקום הראשון זכה המיזם "עוברות ושוות" בהובלת ענת ארוג'אס-כץ, בוגרת התוכנית ויעל וינר. מיזם חברתי-עסקי זה פועל לקידום עצמאות כלכלית של נשים והגברת המעורבות והנוכחות של נשים בכל מה שקשור להתנהלות פיננסית ברמה האישית והמשפחתית. סביב מיזם זה התגבשה קהילה של נשים המונה למעלה מ- 25,000 חברות.
ניתן לקרוא בהרחבה על כלל המיזמים מעוררי ההשראה בקישור הבא:
https://gender.biu.ac.il/node/1360
לצפיה בסרטונים על המיזמים:
https://www.youtube.com/watch?v=t-5hHUK1Kmo&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=5-wOITgG4sQ&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=ziFFYW68WjU&feature=youtu.be
התוכנית ללימודי מגדר גאה על כך שהיא מובילה עשייה אקדמית ואקטיביסטית פורצת דרך, משמעותית וחשובה המצמיחה בוגרים ובוגרות שמובילות שינוי למען שוויון ומודעות מגדרית בשדות ותחומים שונים.