שיח חינוכי פמיניסטי בקרב הורים דתיים, נעמה מונק

שיח חינוכי פמיניסטי בקרב הורים דתיים, נעמה מונק

בזרם הדתי לאומי אליו אני משויכת, ערכים פמיניסטיים נחשבים לעיתים קרובות כערכים שליליים שיוצאים כנגד הסדר החברתי-השמרני הקיים. לאור זאת, לעיתים קרובות קולות פמיניסטיים מושתקים, לא נגישים לציבור ובפרט לנשים ולנערות.  במהלך לימודיי בתוכנית נחשפתי לראשונה בצורה מסודרת לרעיונות פמיניסטיים. קיבלתי ידע רחב ומשמעותי על התהליך ההיסטורי והחברתי שהתחולל והביא להקמת התנועה. בנוסף לכך, התוודעתי לפערים שעוד קיימים בחברה וצריך לפעול למיגורם על מנת לשאוף לחברה מתוקנת יותר.

בשנה האחרונה אני מנהלת יחד עם קולגות נוספות קבוצת פייסבוק בשם "הורים מדברים- מיניות בריאה עם ילדינו". מטרת הקבוצה היא להנגיש ידע חינוכי-מיני להורים דתיים בפרט ולהורים בכלל. הקבוצה פועלת בשיתוף אנשי מקצוע רבים שנותנים מהידע והניסיון שלהם בשטח ומנסה להכיל שוני ולהיות רגישה למגוון ההורים הנמצאים בתוכה. בכל שבוע כל אחד ממנהלי הקבוצה כותב תוכן/מעלה שאלה לדיון בנוגע לנושא השבועי הנקבע מראש. ראיתי לנכון להתחיל להעלות בקבוצה פינה שבועית משלי שתיתן נקודת מבט פמיניסטית בשיח החינוכי מיני.

הפינה שלי קיימת כבר חצי שנה והחלה את פעילותה בשבוע המאבק לאלימות כלפי נשים. אני מצליחה להעלות פעם בשבוע או שבועיים היבטים פמיניסטיים בשיח החינוכי המיני כגון: אי שוויון מגדרי במוסדות הלימוד, תרבות האדרת היופי אצל בנות והשלכותיו, חוסר חיבור לאברי המין הנשיים בקרב נערות, תפיסות סטראוטיפיות של גבריות ונשיות בחברה, פערים במיניות הגברית לעומת המיניות הנשית ועוד.

 אני מרגישה שיש לי מאגר קטן של רעיונות ופוסטים שאני יכולה להשתמש בתוך העשייה המקצועית שלי בשדה החינוכי-המיני. התגובות על הפוסטים נותנות לי מרחב התנסות ראשוני בהעלאת קולות פמיניסטיים ובכך מחזקות לי את הביטחון האישי בהעלאת נקודות פמיניסטיות בתוך הסדנאות המקצועיות שלי. אני מרגישה שעצם הכותרת של הפינה שלי שמכילה את המילה 'פמיניסטית' היא הצלחה בפני עצמה. בתחילת הדרך המנהלים שאיתי חששו מהכותרת אבל היום זה עובר ונהיה חלק בלתי נפרד מהנוף של הפוסטים בקבוצה.

התוכנית ללימודי מגדר הייתה עבורי אבן דרך משמעותית בבניית האישיות שלי. אני מרגישה שהיא הרחיבה את נקודות המבט שלי על המציאות, קידמה אותי מבחינה מקצועית וביססה לי ערכים ואמונות שמאוד משמעותיים לי היום. החלום שלי הוא לבנות הרצאה/סדרת הרצאות ובהמשך גם תוכנית הכשרה לצוותים חינוכיים שתעסוק במיגור הפערים המגדריים בחינוך הדתי-לאומי ובקידום חינוך מגדרי שוויוני בציבור זה.

 

נעמה מונק, טל מנשה (במקור מנתניה), סיימה לפני 4 שנים לימודי תעודה וקיבלה הסכמה לעסוק כמנחה למיניות בריאה. מאז נעמה מעבירה הרצאות וסדנאות לנערות ולהורים בעיקר מהציבור הדתי לאומי שמעוניינים לתת חינוך ערכי בנושאים שקשורים לגוף ומיניות. במסגרת העבודה הזו היא זוכה לעבוד עם נערות רבות ולהעניק להן ידע, תובנות וכוח על הגוף שלהן.

 https://www.facebook.com/groups/199881144599972
קישור לקבוצת הפייסבוק 'הורים מדברים' אותה נעמה מנהלת.