מיכל עציון, דוקטורנטית בהנחיית ד"ר רונית עיר-שי וד"ר רבקה נריה בן שחר

מיכל עציון, אורנית (במקור מהרצליה)

דוקטורנטית בהנחיית ד"ר רונית עיר-שי וד"ר רבקה נריה בן שחר.

מיכל בוגרת תואר שני בתוכנית למדינית ציבורית באונ' ת"א וכן בוגרת תואר שני נוסף בסוציולוגיה מטעם אונ' בר -אילן. כתבה עבודת תזה בהנחייתה של פרופ' אורלי בנימין בנושא  "משא ומתן של בני זוג על מספר ילדים במשפחה". מיכל מורה בתיכון חדש בהרצליה למדעי החברה  - פסיכולוגיה סוציולוגיה קרימינולוגיה ואזרחות. בעבודתה, שואפת מיכל לחנך את תלמידותיה ותלמידיה לערכי שוויון מגדרי בכל תחומי החיים וכן להטמיע בתלמידים.ות תפיסת חיים של הוגנות מגדרית, המשמשת ככלי אישי זוגי קהילתי וחברתי חינוכי. בכך מקווה להשפיע על דור העתיד לחיים צודקים ומוסריים יותר.

תיאור עבודת הדוקטורט:

חיי השְׁלִיחוּת וסוֹכְנוּת הנשים: הניסיון של שְלִּיחוֹת חב"ד בעולם:

מחקר זה עוסק בנשים חרדיות מחסידות חב"ד העמלות להפיץ את התורה ומצוותיה לכל יהודי, באמצעות שְלִיחוּת ברחבי העולם במטרה לסייע בהבאת הגאולה, לתפיסתן.   נשות חב"ד השְלִּיחוֹת לוקחות חלק מקביל לזה של הגברים במפעלי התנועה של חב"ד, השְלִּיחוֹת הינן בעלות מעמד ייחודי בתפקידן בחברה חסידית אדוקה, והן ממצבות כבעלות ידע וסמכות וכעצמאיות. המחקר מציע חקר מקרה של פוֹעֲלוּת נשים אולטרה אורתודוקסיות, המדגיש את ההצטלבויות בין דת ומגדר. נשות חב"ד השְלִּיחוֹת זוכות לעידוד ולתמיכת החברה והקהילה שלהן על יסודותיה התיאולוגיים והמיסטיים. בשאיפתן להיות אקטיביות ולהגשים את הפוטנציאל שלהן במלואו.  המחקר  מתאר את מוסד השְלִיחוּת של חב"ד מנקודת מבטן של השְלִּיחוֹת בעשייתן היומיומית בביצוע השְלִיחוּת.

מיכל מספרת על התוכנית ללימודי מגדר:

"התוכנית מחזקת ומבססת את תפיסת עולמי הפמיניסטית. זאת באמצעות מתן תוקף מחקרי אימפירי  לתחומי תוכן רבים. התוכנית היא בית חם ליצירה כתיבה, הנותנת כלים מעשיים ומסגרת למחקר אמפירי מקצועי. החוקרות והחוקרים וכן הסגל מהווים משען ותמיכה מקצועית ומוראלית במסע האקדמי הארוך.

בעתיד אני מקווה שיסודות החשיבה והמחקרים הפמיניסטיים אכן יהוו תשתית מעשית לתיקון חברתי ולצדק מוסרי. שאוציא ספר המבוסס על עבודת הדוקטורט שלי ושאשתלב בהוראה ומחקר באחד המוסדות האקדמיים בעתיד".