ד"ר סיניאל עתאמנה

מברכות את ד"ר סינאל עתאמנה, בוגרת התכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר אילן, בהנחיית פרופ' אורלי בנימין מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה על זכייתה במענק ה- ISF "הקרן הלאומית למדע", לתלמיד ותלמידות פוסט-דוקטורט בחו"ל. היא תתחיל את לימודי הפוסט-דוקטורט באוקטובר הקרוב באנגליה, באוניברסיטת ססקס, בבית הספר לחינוך ועבודה סוציאלית, בהנחיית  Dr. Louis Gazeley.

עבודת הדוקטורט של סיניאל נכתבה במתכונת של אסופת מאמרים, על היחסים בין נערות ערביות-פלסטיניות העובדות בשכר בתקופת בית הספר לבין אימהותיהן המפרנסות בעוני: תלות, מוסריות ואחריות. מחקר הפוסט שלה הפך למחקר אורך של הדוקטורט, כשחזרה למשפחות שראיינה אחרי 4 שנים, כשהבנות נמצאות ברצף התפתחותי בוגר יותר, בשלב של הבגרות המתהווה. תקופה התפתחותית זו מאתגרת במיוחד עבור צעירות ממעמד העובדים במיוחד אלה שאין להן המשאבים שיאפשרו להן לממש את שאיפותיהן להשכלה גבוהה. בהקשר של ההתמודדות עם אתגר זה, יש חשיבות למחקר אורך שיבחן את מיקום האימהות והבנות ביחס לעמדות, השאיפות ולתפיסות בהן החזיקו בזמן שהבנות היו תלמידות תיכון. ניתוח הממצאים משלב הבגרות המתהווה יאפשר התבוננות בצירים המכוננים את תהליך קבלת ההחלטות ואת דרכי הפעולה שהאימהות והבנות נוקטות בהן כצורה של סוכנות הקוראת תיגר על תפיסות שמרניות ביחס למעמד העובדים. המחקר יבחן את תהליך ההעברה הבין דורית ויאפשר בחינה מחודשת של ערך ההשכלה הגבוהה בהתאם לרצף ההתפתחותי, אשר הודגש בספרות כתורם לבחינת מימד הזמן.