סוכינה סואעד, דוקטורנטית בהנחיית ד"ר מירי רוזמרין וסראב אבו רביעה

עבודת המחקר : "על הדבש ועל העוקץ" חוויותיהן הסובייקטיביות של דוקטורנטיות פלסטיניות באקדמיה הישראלית. סוכינה מספרת על עבודת המחקר: "המחקר שלי דן בחוויה הלימודית/חברתית/משפחתית/לאומית של סטודנטיות פלסטיניות הלומדות לתואר דוקטור באקדמיה הישראלית, דרך בחינת הנרטיבים של אותן הסטודנטיות. המחקר מתייחס לכמה זירות: 1. הזירה האישית, הכוללת את הרקע הלימודי, המשפחתי, הגיאוגרפי והתרבותי של הסטודנטיות המשפיעות על עיצוב זהותן כחוקרות צעירות, ועל הדרך בה הן מנהלות משא ומתן על זהות זו; 2. הזירה האקדמית, כזירה המייצגת את התרבות ההגמונית הישראלית, ובה מתרחש מפגש מורכב עם הנרטיב שלהן כנשים פלסטיניות השייכות למיעוט לאומי-אתני בעל ערכים ייחודיים משלו; 3. זירת ההנחיה, כזירה המשלבת דרישות אקדמיות ותהליך בין אישי מורכב מול המנחה המלווה את הסטודנטית בתהליך יצירת הידע. ולבסוף, לבדוק אם יש קשר בין שלוש הזירות, ואיך הן משפיעות ומושפעות האחת מהשנייה. התכנית ללימודי מגדר בשבילי מהווה בית שני, היא בשבילי מפלט מעומסי החיים. בתכנית זו גיליתי את הקול הייחודי שלי והצלחתי לבטא אותו, מה שלא יכולתי והעזתי לעשות במרחבים אחרים וזאת בזכות המרקם האנושי הייחודי שמרכיב את התכנית מנשות סגל, לנשות אדמיניסטרציה וסטודנטיות. יחד עם זאת התכנית מהווה אתגר קשה לכל מי שמצטרף אליה, מכיוון שהיא מהווה מרחב אקדמי, אינטלקטואלי, ואקטיביסטי. כשמצטרפים לתכנית זו, אי אפשר לנתק בין כל הצירים האלה, בשבילי זה להיות במודעות מלאה לכל מה שמתרחש במדינה ובעולם כל הזמן. לנקוט עמדה ולפעול כדי לצמצם עוולות ולמען שוויון וצדק. אני בעלת תואר ראשון בחינוך והוראה ותואר שני ביעוץ חינוכי ממכללת אורנים. בוגרת התכנית הדו שנתית להנחיית קבוצות מאוניברסיטת תל-אביב, והתכנית לחינוך למיניות בריאה של דלת פתוחה. לימודים אלה חשפו אותי ללימודי מגדר כך שאני היום דוקטורנטית במסלול המשולב בתכנית למגדר באוניברסיטת בר-אילן. אני עובדת כסגנית מנהל בית ספר יסודי בעיר שלי שפרעם. לצד העבודה שלי כסגנית, אני מרצה ומנחה קורסים והשתלמויות מורים בתחומים של שינוי חברתי, לימודי הנחיית קבוצות ודיאלוג בין סטודנטים יהודים וערבים. בנוסף לכך, הנחיתי קבוצות הורים, נשים ובני נוער בנושאים הקשורים במגדר, חינוך מיני והעצמה. אני זוכת מלגת פולברייט למורים מצטיינים לשנת 2022, מלגה יוקרתית שבה נסעתי לארצות הברית ועסקתי במחקר חינוכי על צמצום פערים לימודיים לתלמידים מאוכלוסיות מוחלשות. החלום השלי זה שאוכל לסיים דוקטורט בהצלחה ואצא לפוסט. שהחברה שלי תצא ממצב השפל שהגענו אליו, שנתגבר על האלימות ועל הרצח היום-יומי. חלום נוסף שאני עובדת עליו קשה והוא למצוא דרך יעילה ומוצלחת להפגיש בני-נוער יהודים וערבים להידברות אמתית, להיכרות מעמיקה ולשיח בונה, אני מאמינה שזה נחוץ כדי שנוכל לבנות מדינה שוויונית בלי סטראוטיפים וסטיגמות".

תאריך עדכון אחרון : 17/03/2023