קהילה מקוונת למען נשים מהגרות בישראל ולישראל, בהובלת קרן דרורי
קהילה מקוונת למען נשים מהגרות בישראל ולישראל
בהובלת קרן דרורי
הצורך שזיהיתי בשטח הוא הנגשת מידע רלוונטי, וכן יצירת נטוורקינג של קשרים תעסוקתיים ושפתיים, עבור נשים מהגרות בישראל, החל מנשים בעלות רישיון עבודה בלבד וכלה בנשים אזרחיות או בעלות מעמד קבע, שקיבלו את המעמד שלהן שלא באמצעות חוק השבות. הסיבה לפנייה לקהל זה בלבד היא שנשים אלה הגיעו לישראל כמקלט ממלחמה, לעיתים עם מקצועות והשכלה ממדינת מוצאן, אך הן מתמודדות עם סטריאוטיפיזציה קשה מצד החברה. כתוצאה מכך, הן נשארות במעגל סגור ומקובע של מקצועות, ללא אפיקי התפתחות מקצועית, וכן לרוב ללא כישורי שפה עברית - בין אם בגלל אי זכאותן לאולפן, ובין אם בגלל הישארות באותה קהילה מקצועית ולאומית שלא מצריכה שימוש בשפה העברית. כל אלה מובילים להרבה מקרים של מערכות יחסים אלימות, מהן אותן נשים מהגרות מפחדות לצאת, לאור העובדה שהן חוששות לא להצליח להתאקלם בעולם שבחוץ: אין להן פה משפחה, אין מקצוע מיוחד או מפרנס כראוי, ואין להן כישורי שפה שמאפשרים עצמאות. לאור כל אלה, ובעקבות שיחות שניהלתי עם לקוחות שלי מכוח עבודתי כעורכת דין לזכויות אדם, הבנתי את החשיבות שביצירת מאגר מקוון, בו תהיה הנגשת מידע רלוונטי ליצירת עצמאות לאותן נשים, וכן יהווה מקום מפגש ליצירת קשרים מקצועיים ושפתיים, באמצעות התנדבות של אנשים ונשים ללמד עברית את אותן הנשים. שמתי לעצמי כמטרה להפוך את המאגר המקוון לדף פייסבוק מצליח, עם טרפיק יומי קבוע בקרב קהילות דוברי מספר שפות, וכן הכנסת הפרויקט כפרויקט פר"ח מוכר תמורת מלגה ללימודים.
מנקודת מבטי האישית, התוכנית חשובה לי במספר אפיקים. הראשון, האחווה הנשית שאני מרגישה שנמוגה לאחרונה עם המציאות הנוכחית במדינה שלנו; השני, עזרה לנשים מהגרות במעמדות שונים, לאור המציאות אליה אני נחשפת במסגרת עבודתי והקשיים שאני רואה שהן מתמודדות איתם במסגרת חייהן, קשיים המגבילים אותן מלפרוץ תקרות זכוכית ולפרוח; השלישי, הרצון לסגור מעגל שקיים עם היותי בת למהגרים בעצמי, האמנם כזכאי שבות שקיבלו הטבות מהמדינה בצורה של תמיכה כלכלית ושפתית, ובכל זאת אני לא יכולה לשכוח את המציאות בה גדלתי והקשיים שאליהם נחשפתי כבת להורים שהיו צריכים להתחיל את חייהם מההתחלה באמצע החיים. כל אלה מובילים אותי להבנה שאם להורים שלי היה קשה, עם משפחה פה לתמיכה, ועם תמיכה מהמדינה, אז בוודאי שנשים מהגרות ללא כל אלה מתקשות פי כמה וכמה, ובמיוחד כאשר יש ילדים שמעורבים בתמונה. לכן, במסגרת החממה לאקטיביזם פמיניסטי יכולתי לקבל את הכלים המקצועיים למקד את הרעיון שלי ואת הרצונות שלי, להבין כיצד לבנות אותו לאור מגבלות טבעיות שיש לי בחיי האישיים, וכן כיצד לשווק אותו להיכרות ראשונית ובהמשך לשמור על צורת שיווקו והצלחתו גם לאחר "פרישתי" מניהולו".
קרן קדם-דרורי, ילידת מוסקבה, בריה"מ, גדלה בירושלים מרבית חייה, וכעת מתגוררת ברמת גן. בוגרת תואר ראשון במשפטים מהמרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת-גן ועובדת למחייתה ולמען נפשה כעורכת דין לזכויות אדם משנת 2019. מועסקת במשרד פרטי המוביל בתחום. כיום לקראת סיומו של תואר שני בלימודי מגדר.