מרצה

דוא"ל
advaberko@gmail.com
    קורות חיים

2013 - 2019 –דוקטורט בעבודה סוציאלית, אוניברסיטת בן גוריון. נושא: שיח ופרקטיקה של עובדות סוציאליות ביחס למיניות נערות במצבי מצוקה בישראל. מנחות: פרפ' מיכל קרומר-נבו וד"ר מיה לביא אג'אי.

2009 - 2011 –M.A בעבודה סוציאלית, האוניברסיטה העברית. התמחות בלימודי מגדר במרכז לייפר.

כתיבת תיזה בנושא מדיניות הטיפול בנערות במצבי מצוקה. תעודת הצטיינות.

2004 - 2007 – B.A. בעבודה סוציאלית, אוניברסיטת תל אביב

אדוה היא אקטיביסטית ויזמת חברתית שפיתחה עשרות תכניות לקידום שוויון מגדרי ומיניות בריאה בקרב ילדות/ים ונוער. היא יועצת לארגונים ועוסקת בכתיבה ופיתוח תוכן, הכשרת צוותים והתמודדות עם מקרים של אלימות מגדרית. היא מנהלת תחום חינוך בעמותת בונות אלטרנטיבה, מרצה בבי"ס לע"ס באוני' תל אביב ורכזת תחום מגדר ומיניות באגף החינוך ברמת השרון.  בעברה היתה מנכ"לית עמותת "תודעה למניעת זנות, וניהלה פרויקטים בג'וינט-אשלים.

קורסים

סדנת גיבוש פרויקטים

פרסומים

ברקוביץ'-רומנו, אדוה (2019). עבודה סוציאלית, נערות ומיניות: שיח ופרקטיקה. עבודת דוקטורט. אוניברסיטת בן גוריון בנגב.

• פרץ-וייסוידובסקי, נדב וברקוביץ'-רומנו, אדוה (2019). חופשה (מ) אבהות: תפיסות של אבות וביטוין בפסקי דין העוסקים בחופשת לידה לאבות. מחקרי משפט, ל"ב.
    • ברקוביץ'-רומנו, אדוה, קרומר-נבו, מיכל וקומם, מיכל (2013). גוף הידע המחקרי בישראל על נערות במצבי מצוקה: סקירה היסטורית מפרספקטיבה פמיניסטית, חברה ורווחה, ל"ג (1), 7-39.
    • ברקוביץ'-רומנו, אדוה (2012). על העיוורון המגדרי: מדיניות חברתית בישראל כלפי נערות במצבי מצוקה.
    • Romano, Adva Berkovitch, Maya Lavie-Ajayi, and Michal Krumer-Nevo. "Talking about sexual desire: Social work practice with marginalized young women." Women's Studies International Forum. Vol. 101. Pergamon, 2023.‏
    • Krumer-Nevo, M., Berkovitz-Romano, A., & Komem, M. (2015). The study of girls in social work: Major discourses and feminist ideas. Journal of Social Work, 15(4), 425-446.
    באמצעי התקשורת

פרטים ליצירת קשר