התכנית ללימודי מגדר

האם מגדר זה ענין ביולוגי טבעי או שהוא דווקא תלוי תרבות זמן וסביבה? ואולי גם וגם?

מאיפה הגיעה המילה מגדר ולמה פתאום שומעים אותה בכל מקום?

מה זה בכלל אומר, המגדר, והאם זה משהו ששייך רק לנשים?

איך מתחבר לכל זה המושג "פמיניזם" ?

האם אפשר להיות פמיניסטית ודתיה בישראל?

ומה עם גברים ופמיניזם – איך הם מסתדרים יחד?

כל השאלות האלו ועוד רבות אחרות ודומות מעסיקות אותנו,סגל ותלמידות התכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר אילן.

מאז שנת 2000 אנחנו כאן כדי ללמד, להדריך, לחקור ולהנחות סטודנטיות וסטודנטים מכל קבוצות האוכלוסייה בישראל, המעוניינים/ות לבחון מקרוב סוגיות שונות בעולמן דרך נקודת המבט המגדרית.

לימודי מגדר באוניברסיטת בר-אילן

נקודת המוצא שלנו היא שקטגוריית המגדר משפיעה על כל תחומי הפעילות החברתית, האישית, הפוליטית והתרבותית של האדם, ומהווה עקרון מרכזי בארגון הסדר החברתי.

תכנית הלימודים מבוססת על מגוון של קורסי יסוד וקורסי בחירה מדיסציפלינות שונות, במרכזם עומדים ההוויה, החוויה והזהות המגדרית של נשים וגברים, כפי שהן משתקפות בהבדלים התרבותיים והחברתיים הקיימים בין המינים.
התכנית שייכת ליחידה ללימודים בינתחומיים באוניברסיטת בר אילן, ומציעה מגוון מסלולי לימוד לתארים מתקדמים.