אורנה ששון-לוי

תחומי עניין
סוציולוגיה,צבא,גבריות,תיאוריה פמיניסטית
    קורות חיים

פרופ' אורנה ששון-לוי מרצה במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה, ובתכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר-אילן משנת 2003. תחום המחקר העיקרי שלה הוא מיליטריזם ומגדר בהקשרים רחבים. במאמריה בתחום זה היא בוחנת את כינון הזהויות הגבריות בתפקידים שונים בצבא; המקום המורכב של נשים בארגון צבאי-גברי; המשמעויות של שילוב מגדרי בצבא בכלל ובקורס קצינים בפרט; ההשלכות של גלובליזציה על המשטרים המגדריים של צבאות מערביים; ההשלכות המגדריות של מעבר לצבא מקצועי; הקשר בין שירות צבאי לאזרחות ממוגדרת, ומקום השירות הצבאי בסיפורי חיים של נשים. ששון-לוי כתבה, ערכה ופרסמה שלושה ספרים בתחום זה:

• זהויות במדים: נשים וגברים בצבא הישראלי (2006),
    • Lomsky-Feer Edna and Orna Sasson-Levy: Women Soldiers and Citizenship in Israel: Gendered Encounters with the State (2018)
    • יחד עם עדנה לומסקי-פדר: מגדר בבסיס: נשים וגברים בשירות הצבאי (2018).

בנוסף, בשנים האחרונות ששון-לוי חוקרת ומפרסמת בתחום של אתניות ישראלית, תוך התמקדות באתניות הבלתי נראית של הקבוצה ההגמונית – האשכנזים. בהקשר זה היא ניתחה את הדרך בה אשכנזים שומרים על מיקומם הפריבילגי בחברה בישראל דרך סימון גבולות אתניים ומחיקתם באינטראקציות בחיי היום יום, את הבדלים הבין-דוריים בתפישות של אשכנזיות ואת התפישה הציבורית של מושג ה"השתכנזות". לאחרונה היא חוקרת את הקשר בין מוביליות מעמדית לתהליכים ותפישות של השתכנזות בישראל.

תחום מחקר שלישי, שמתבטא בעיקר בהנחיה של עבודות תיזה ודוקטורט, הינו חקר התנועות החברתיות בישראל, ובעיקר תנועות מחאה ומגדר ואקטיביזם להט"בי בישראל, וכן זהויות מגדריות בארגונים.

מחקר
    • סוציולוגיה של צבא ומיליטריזם
    • מגדר, אתניות וצבא
    • תאוריה פמיניסטית