חדשות והודעות

חדשות משמחות מאוד מאוניברסיטת בר אילן! דבורה עברון מונתה לשמש כרבנית הקמפוס, לצדו של הרב שלמה שפר. דבורה עברון מהווה קול תורני פמיניסטי בקמפוס וזו בשורה חשובה ופורצת דרך!

ד"ר רונית עירשי על המינוי של הרבנית דבורה עברון:

"המינוי של דבורה עברון כרבנית בקמפוס של אוניברסיטת בר-אילן הוא לא פחות מיום היסטורי. אוניברסיטת בר-אילן, שבעיני רבים מייצגת ממסד דתי שמרן, הוכיחה היום שוב את ההפך ולא בפעם הראשונה. אוניברסיטת בר-אילן צועדת יחד עם כוחות הקידמה והליברליזם, ובוחרת ללא היסוס ומבלי להתנצל, לתת חיזוק משמעותי לאחת המהפכות החשובות שעוברות על העולם הדתי כיום - מהפכת הפמיניזם הדתי. האוניברסיטה מצרפת היום לשורות ההנהגה הרוחנית שלה קול תורני, ליברלי, פמיניסטי במובהק שייתן מקום לשיח יהודי מכבד ופלורליסטי לכל הציבורים והזהויות המגדריות. ברכותיי מקרב לב לרבנית דבורה עברון, תלמידת חכמים מובהקת וחברה ותיקה לדרך, על המינוי המרגש, וברכת הצלחה בשליחות החדשה והמאתגרת".

מוזמנות.ים לבקר בתערוכה המקוונת:

התערוכה המקוונת "גוף הטקסט'

בברכות וגאווה גדולה לפרופ' אורנה ששון לוי שמונתה ליועצת נשיא האוניברסיטה להוגנות מגדרית! המתאימה ביותר לתפקיד החשוב הזה!

גאות במיזמים המועמדים שקיבלו את הפרסים על אקטיביזם פמיניסטי ע"ש פרופ' דפנה יזרעאלי ז"ל, ביום חמישי, 17.12.20.

לצפיה בסרטונים על המיזמים:

סרטון 1 של המיזמים המועמדים לפרס ע"ש פרופ' דפנה יזרעאלי ז"ל

סרטון 2 של המיזמים המועמדים לפרס ע"ש פרופ' דפנה יזרעאלי ז"ל

סרטון 3 של המיזמים המועמדים לפרס ע"ש פרופ' דפנה יזרעאלי ז"ל

התוכנית ללימודי מגדר גאה על כך שהיא מובילה עשייה אקדמית ואקטיביסטית פורצת דרך, משמעותית וחשובה המצמיחה בוגרים ובוגרות שמובילות שינוי למען שוויון ומודעות מגדרית בשדות ותחומים שונים.

גאות בדוקטוריות החדשות שלנו שקיבלו ב- 25.11.20 את תעודות התואר הנכסף:

הדוקטוריות החדשות של התוכניות ללימודי מגדר, 25.11.20

ד"ר רננה רביצקי פילזר מספרת על עבודת הדוקטורט שלה:

ד"ר רננה רביצקי פילזר, נובמבר 2020

ברכות לראשת התוכנית, פרופ' רבקה תובל משיח, על זכייתה ב"אות קטן" לשנת 2020, על שילוב בין עשייה אקדמית עניפה ופעילות חברתית-קהילתית משמעותית! שילוב בין אקדמיה ושטח מעורר השראה!

* מסכמות את השנה האקדמית תש"פ בגאווה ובברכות לארבע חברות בסגל ההוראה של התוכנית אשר הועלו לתקן האקדמי הגבוה ביותר, פרופסור מן המניין!

פרופ' אורלי בנימין

פרופ' רונית קרק

פרופ' אורנה ששון-לוי

פרופ' רבקה תובל-משיח

ממשיכות להוביל בשנת תשפ"א אקדמיה של מחקר, אקטיביזם ומצויינות!

ברכות לשרון גלסנר ורותי גליק על זכייתן במלגה לחקר האישה ביהדות, ע"ש פניה גוטספלד-הלר! מוזמנות.ים להכיר:

הזוכות במלגה לחקר האישה ביהדות ע"ש פניה גוטספלד הלר

בשעה טובה נפתחת שנת הלימודים תשפ"א!

אנחנו מברכות את כל הסטודנטיות.ים בתוכנית שמצטרפות וממשיכות.

השנה צפויה תוכנית מרתקת במיוחד בסמינר המחלקתי שלנו, אחת לחודש בימי רביעי בשעה 18:00.

ההרצאות פתוחות לקהל הרחב בזום:

מוזמנות להשאר מעודכנות ולהכניס את שאר התאריכים בלוח השנה ליומן:

לוח השנה של התוכנית ללימודי מגדר

שתהיה שנה אקדמית של למידה משותפת!