בוגרות מגמת מגדר בשטח, מחזור תש"פ

נאדרה עסוס מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 

"תחילה אני רוצה לציין  את ההנאה והשמחה  שליוו אותי במהלך הלימודים.  הלימודים בתוכנית הם לימודים משמעותיים ובעלי השפעה ניכרת על נקודות המבט בתחום החברתי – האישי – והמגדרי". לפרטים נוספים על הפרויקט להקמת וועדי הורים בחברה הערבית לגילאי לידה עד 3 שנים.  

 

ענת ברוכי אופן מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 

"התוכנית ללימודי מגדר עבורי היא הזדמנות ללמוד ולהתפתח בתחום שלא התוודעתי אליו בצעירותי ולעשות זאת תוך כדי שילוב עם ערכי היהדות עליהם גדלתי ובהם אני מאמינה. ברצוני להתפתח תוך כדי השלמה, קבלה והכלה, בנעימות ומיעוט מאבקים, עד כמה שאפשר". לפרטים נוספים על הפרויקט מדורת השבט - שיח נשים לתלמידות דתיות

 

טזתה גרמאי מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 

"התוכנית ללימודי מגדר היא בשבילי, כשמה כן היא – חממה בטוחה לחשיבה ללמידה אמיתית – מצאתי מקום שמאפשר לי להעמיק חקר בנושאים הקרובים לליבי והמהותיים לחיי ולחייהן של בנותיי וחברותיי (להעצים את שורשיי) ובתוך כך להגשים את מאוויי להשפיע על החברה שבה אני חיה ועל קבוצת השוות שלי, תרתי-משמע (לצמוח לגובה ולרוחב)". לפרטים נוספים על הפרויקט "בדרכי": תיעוד סיפוריהן של נשים מהחברה האתיופית. 

 

ניצה כהן מור מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 

"התוכנית ללימודי מגדר עבורי, היא מרחב להעמקה בחומרים וידע פמיניסטי - תאורטי ומעשי ותאוריה קווירית וכר למחקר. כמו כן, זו הזדמנות לפגוש נשים וגברים, מקבוצות שונות ומגוונות בחברה הישראלית, והעמקת ההבנה וההכרה בדומה ובשונה, ובצרכים והרצונות הדומים והשונים של נשים בקבוצות השונות תוך יצירת אפשרויות לשיתופי פעולה פמיניסטים מעניינים ורלוונטיים". לפרטים נוספים על פרויקט הקמת מרכז לחינוך למגדר ומיניות מיטיבה לנשות ואנשי חינוך.  

 

פסיה הירץ מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 

"בתוכנית ללימודי מגדר פגשתי קבוצה הטרוגנית מאוד ומכילה מאוד הן מצד צוות המרצות/ים והן קולגות. דבר זה גרם לי לשנות או למתן תפיסות מסוימות בעיקר חברתיות ופוליטיות. חשתי כי יש אמון בין המרצות לסטודנטיות, השיעורים מתנהלים בצורה של דיון ומעורבות רבה של הסטודנטיות. מחשבות ותהיות רבות שליוו אותי שנים הסתדרו בעזרת תאוריות שנלמדו ושיח פתוח בשיעורים". לפרטים נוספים על הפרויקט לשינוי ייצוגן של נשים בספרי לימוד של בתי חינוך חרדיים. 

 

נעמה מונק מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 

"התוכנית ללימודי מגדר הייתה עבורי אבן דרך משמעותית בבניית האישיות שלי. אני מרגישה שהיא הרחיבה את נקודות המבט שלי על המציאות, קידמה אותי מבחינה מקצועית וביססה לי ערכים ואמונות שמאוד משמעותיים לי היום". לפרטים נוספים על הפרויקט לקידום שיח חינוכי פמיניסטי בקרב הורים דתיים. 

 

צביקה אהל מספר על התוכנית ללימודי מגדר: 

"התוכנית ללימודי מגדר עבורי היא אבן דרך משמעותית בהתפתחות האישית שלי ובעיצוב השקפת העולם הנוגעת להבנתי את נושא המגדר וההשפעה שלו בכל תחומי החיים. היום אני מתחיל להבין יותר את הסביבה שבה נשים נמצאות ואת אי השוויון המבני שלהן לאורך כל מעגל החיים שלהן. אני מרגיש שאני משפר את ההתנהלות שלי גם במשפחה הגרעינית כבן זוג, וכאבא לבנות וגם בממד התעסוקתי במקום העבודה שלי". לפרטים נוספים על הפרויקט לשילוב נשים פלסטינאיות ממזרח ירושלים בשרות המדינה. 

 

אלין אלקרינאוי מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 

"התוכנית ללימודי מגדר אפשרה לי להתבונן אחרת באופן בו החברה מגדירה אותנו ובאופן בו אנו מגדירים את עצמנו בהתאם לצוויה המגדריים והמיניים המסוימים. כמו כן הלימודים נתנו לי להבין עד כמה התרבות מעצבת את התבוננות שלנו כנשים. חזון שהייתי רוצה לראות שמתממש בעתיד הינו עצמאותן של כל הנשים הבדואיות ושחרורן מהמסורת הפטריארכית". לפרטים נוספים על הפרויקט לקיום סדנאות לנערות בחברה הבדואית בנושא גוף ומיניות מיטיבה. 

 

מיכל מנהיימר מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 

"אני מודה לתוכנית ללימודי מגדר שאפשרה לי למצוא את הקול הייחודי הנשי שלי, שחיברה את קצוות ההגדרה הפרומים של דת, אתניות, מגדר, שוליות, וחיברה אותם לחבל עבה אשר בקצהו אנו אוחזת ומוכנה לומר בגו זקוף: אני, מיכל, אישה, חרדית, פמיניסטית". לפרטים נוספים על הפרויקט "גבולות האני", סדנאות לנערות חרדיות נושרות. 

 

ג'נה ח'טיב מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 

"התוכנית ללימודי מגדר היא השינוי הכי גדול ומשמעותי שקרה לי בשנתיים האחרונות, מכמה סיבות  קודם כל כי הוסיף לי המון ידע פמיניסטי מבוסס אותו הייתי צריכה לפעילות שלי. הלימודים נתנו לי נקודת מבט יותר רחבה לחיים והתחלתי להסתכל על הדברים בצורה אחרת. קיבלתי מהמרצות המון מידע שעזר לי לפתח רעיונות. בנוסף, קיבלתי עזרה בפיתוח הרעיון שלי במסגרת קורס החממה והצלחתי לקדם אותו בצורה מדהימה. לדעתי אין נכס יותר חשוב מהידע ובמקרה שלי כחלק מקבוצת מיעוט זה הנכס היחיד שנשאר לי". לפרטים נוספים על הפרויקט מעוררות השראה ומשפיעות, מעגלי נשים צעירות בג'לג'וליה

 

תמי דנה בן יהודה מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 

"התוכנית ללימודי מגדר היוותה עבורי נקודות אור ושינוי חשיבה הן בפן האישי והן בפן החברתי. הצגת הנתונים והחומר הנלמד תוך נתינת מקום לשיח האישי וקבלת האחר סייעה לי להסתכל אחרת על האחר כשלם להיחשף למגוון רחב של נשים מכל המגזרים. השיח הפתוח אפשר לי להביע טוב יותר את עצמי ולא לחשוש לקבל את עצמי כמו שאני ללא תירוצים. אין ספק שאני אדם שונה ממה שנכנסתי. במסגרת התוכנית הבנתי כמה כוח יש לקבוצה, חלומות יכולים להתגשם גם אם מדובר בדרך ארוכה ובצעדים קטנים". לפרטים נוספים על הפרויקט לקידום נייר עמדה לביטול הוועדה לאישור הפלות לנשים מעל גיל 40. 

 

נור אל עטאונה אבו גנים מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 

"התוכנית ללימודי מגדר מהווה עבורי עוד שלב בחיים שבו רכשתי ועדיין רוכשת ידע וכלים לפעילות אקטיביסטית בתוך החברה שלי. אני לומדת דרכה את כל התיאוריות והידע בתחום המגדר שעוזרים לי להכיר את עצמי בצורה יותר מעמיקה. התוכנית מהווה עבורי גם אתגר להתמודד עם תיאוריות שבעבר לא הכרתי ולפעמים מנוגדות לאמונות שעליהן גדלתי". לפרטים נוספים על הפרויקט למיגור האלימות בחברה הבדואית. 

 

לאה גפנג'ר-לוי מספרת על הפרויקט: 

"אמנת איסטנבול הינה אמנה של מועצת אירופה. היא האמנה הבינלאומית מרחיקת-הלכת מכולן בגישתה להפרה בוטה זו של זכויות האדם. האמנה שמה לה למטרה אפס סובלנות לאלימות זו ומהווה צעד משמעותי להפיכת אירופה ושכונותיה למקום בטוח יותר. היא מחולקת לארבעה פרקים עיקריים: מניעה, הגנה, תביעה וניטור (מנגנוני פיקוח). האמנה הפכה לסטנדרט הבינלאומי המקובל כיום, "best practice", בתחום אלימות במשפחה". לפרטים נוספים על הפרויקט לקידום אימוץ אמנת איסטנבול על ידי מדינת ישראל. 

 

מיכל שגב מיכאל מספרת על התוכנית ללימודי מגדר: 

"בחרתי ללמוד לימודי מגדר לאחר שהתנדבתי כשלוש שנים במרכז סיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית. היה בי רצון להבין את הרקע והגורמים לתופעות של אלימות מגדרית בכלל ואלימות מינית בפרט. בפועל, למדתי הרבה יותר ולמדתי לקרוא ולהבין תופעות רבות שמתרחשות בעולם המקצועי והפרטי שלי. במילים פשוטות התוכנית העניקה לי משקפיים לקריאת המציאות ולהבנת תהליכים המתרחשים סביבי. אני חולמת שיהיה לנו עולם שוויוני, שבו כל אחד ואחת יוכלו לממש את הפוטנציאל שלהם. אני מייחלת לכך שנשים יוכלו לחיות בבטחה, ללא חשש לחייהן ולחיי ילדיהן. אני יודעת שתהליך חברתי זה יארך זמן רב, אך אני מקווה שעם הזמן נוכל לראות שינוי חברתי". לפרטים נוספים על הפרויקט להובלת האקתון חינוכי לנוער בנושא מניעת אלימות כלפי נשים ואלימות בתוך המשפחה.